Известие

Collapse
No announcement yet.

Неравномерно тракане, когато колата не е на скорост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Неравномерно тракане, когато колата не е на скорост

Здравейте колеги,
    Наскоро правих ремонт на двигателя и сега се чува странно тракане когато колата не е на скорост. Тракането не е ритмично и когато натисна съединителя изчезва. Възможно ли е да не са ми наместили скоростната кутия както трябва или пък от съединителя...
    146 1.3 boxer
    156 2.4 JTD

Първоначално публикувано от bstoyanov Покажи съобщение
    Здравейте колеги,
    Наскоро правих ремонт на двигателя и сега се чува странно тракане когато колата не е на скорост. Тракането не е ритмично и когато натисна съединителя изчезва. Възможно ли е да не са ми наместили скоростната кутия както трябва или пък от съединителя...
    Появява се обикновенно след смяна на съединител. Аз карам с този шум вече 40 000 км. Няма проблеми. Не си спомням последно от къде бяха казали, че се получава, но при всички положения не е фатално.
    Lexus IS200

Comment

От лагер на първичния вал ще да е. В общия случай, можеш да караш така много километри.

ПП напиши в подписа си за каква кола става въпрос, все пак. В този случай симптома не е специфичен, но в много други е.
      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
      Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        Появява се обикновенно след смяна на съединител. Аз карам с този шум вече 40 000 км. Няма проблеми. Не си спомням последно от къде бяха казали, че се получава, но при всички положения не е фатално.
        Можеби си прав. Сложих някакъв китайски съединител. И сега много странно ми отлепя по-нагоре...

---------- Post added at 17:11 ---------- Previous post was at 17:10 ----------

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
        От лагер на първичния вал ще да е. В общия случай, можеш да караш така много километри.

ПП напиши в подписа си за каква кола става въпрос, все пак. В този случай симптома не е специфичен, но в много други е.
        О'кей но какво трябва да стане че да се оправи?
        Трябва ли да сменям този лагер?
        146 1.3 boxer
        156 2.4 JTD

Comment

И при мен след смяна на съединителя се появи това тракане. Казха ми, че имало някакъв луфт и затова трака, но не било нещо страшно
          Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 95'EX
          Alfa Romeo 156 1.8 TS 98'
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 04'

Comment

Може и в шлиците между главината на феродовия диск и първичната ос да има луфт (т'ва не съм сигурен как изглежда точно при твоята кола, ама е смислено).
            Оправя се с разглабяне, гледане и подмяна, ама струва едни пари. Преди време, само за смъкване на скоростите вземаха 120 лв, сега не знам колко е.
            Един търновски колега казваше "карай докат' грохне". Ти си преценяваш, все пак. Аз си карам така и алфата, и патрола.
            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
            Roosevelt

Comment

Тракането може и да е от износване на вилката която натиска аксиалниалния лагер към притискателния диск.
              П.С. И аз така с карам вече 3 години.
              Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Ммм, там тропа при потегляне, най-вече. И си има осезаемо притрисане, което колегата не е споменал. Но и това е в графата "дразни, но не е опасно".
                Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                  Ммм, там тропа при потегляне, най-вече. И си има осезаемо притрисане, което колегата не е споменал. Но и това е в графата "дразни, но не е опасно".
                  Да опраделено не е това... Но откакто сложих тоя китайски съединител ми е много кофти. Скоростите влизат малко по-трудно от преди(но поносимо). И съединителя отлепя твърде високо . Не мога да му свикна.
                  146 1.3 boxer
                  156 2.4 JTD

Comment

Ами виж са, китайския много скоро ще го счупиш. Като го счупиш, нека следващия да ти е Валео, а тъй като така или иначе ще смъкват скоростите, накарай ги да сменят и лагерите на първичния и вторичния вал. Не са скъпи.
                    Roosevelt

Comment

За смяна на скоростна кутия при непознат майстор в Бургас ми искаха 140лв и то за Renault Megane, защото трябвало да се вади кутията отгоре. Не мисля, че ще вземат 120лв само да я свалят...
                      Last edited by tonov; d.m.y г., 15:46.
                      Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
                      146 1.4 - Темпераментната друсалинда
                      Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

да попитам защо мнението ми е изтрито

иначе искам да попитам кой ще плати човешкият живот когато ти карайки си с проблем в скоростната кутия, ти блокира цялото силово предаване
                        и не успееш да овладееш автомобила?

Comment

Такова блокиране не може да се случи изведнъж и без огромно засилване на звука и други симптоми. Ти попадал ли си на изненадващо блокирал изцяло такъв лагер?
                          Иначе не е учудващо, че хората по сервизите ще искат да вземат парите.
                          Roosevelt

Comment

виждал съм и последиците от това

Comment

Айде обясни де. Изведнъж се е счупила ли, какво е станало като се е разбил лагера?
                              Roosevelt

Comment

Working...
                              X